Domain Regisztráció

Regisztrációs információ .HU domain

Ár
Domain regisztráció 1 évre
490 Ft
Domain regisztráció meghosszabbítása 1 évvel
890 Ft
Domain tulajdonosváltás díja
0

Információk

A .HU végződésű közdomain Magyarország hivatalos nemzeti domainje, melynek nyilvántartója az ISZT Nonprofit Kft.. Annak felhasználási szabályzatát a cég oldalán megtalálható Domainregisztrációs Szabályzat rögzíti, ami itt tekinthető meg teljes egészében.

A szabályzat legfontosabb elemei

A .hu domain név delegálását kezdeményezheti:

 • Európai Unió állampolgára vagy magyarországi letelepedési engedéllyel rendelkező magánszemély
 • Az unió területén létrehozott szervezet

Regisztráció:

 • A .hu domain regisztrációja kizárólag 2 évre lehetséges
 • A regisztráció meghosszabbítása legalább 1 évvel történik
 • Átregisztráció esetén a regisztráció az ár az 1 évvel való meghosszabbítást is tartalmazza
 • Rendelés esetén automatikusan az Axfone nevére történik meg a  .hu domain regisztráció, amelynek teljes jogú felhasználója Ön lesz. Amennyiben szeretné, hogy az Ön nevén legyen a regisztrált domain, akkor kérjük jelezze ezt nekünk és átküldjük a hivatalos kitöltendő Igénylőlapot és minden szükséges adatot elkérünk a sikeres regisztráció érdekében. Céges ügyfelek esetén a saját névre regisztrálás esetén aláírási címpéldány másolatának elektronikus elküldése is szükséges.
 • A tulajdonosváltás ingyenesen történik, melyet az Ügyfélszolgálatunknál levélben lehet kezdeményezni. Új Igénylőlapra van szükség az új tulajdonos aláírásával és lemondó nyilatkozatra a régi tulajdonos aláírásával.

Domain igénylőlap

A .hu domainek regisztrációja offline formában, aláírt Igénylőlappal történik

Formai követelmények

A domain név minimum 2, maximum 40 karakterből állhat. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó domain név választása.)
A domain névben használható karakterek:

 • a latin abc ékezet nélküli és magyar abc ékezetes kisbetűi (a-z)
 • numerikus karakterek (0-9)
 • kötőjel (-)
 • A domain név nem kezdődhet és végződhet kötőjellel, valamint nem lehet benne két egymás utáni kötőjel.

A regisztráció menete

 1. A regisztrálandó domain név szabadon regisztrálhatóságának ellenőrzése, kattintson ide!
 2. Indítsa el a regisztrációt honlapunkon, itt.
 3. A  rendelés után fizetési kérelmet fog kapni regisztrált e-mail címére, amit befizetve elindítjuk a regisztrációs folyamatot. (Saját névre való regisztrációs szándékát, kérjük időben jelezze felénk és elküldjük a Domain Igénylőlapot kitöltésre)
 4. A regisztráció sikeréről e-mailben fogunk tájékoztatást küldeni, ami a fizetés bankszámlánkra való beérkezése utáni 2-3 munkanapon belül várható.
Regisztrátor váltás:
A regisztrátor váltás a fentebb említett módon 1 éves domain meghosszabbítással együtt jár. A váltáshoz Önnek domain igénylőlapot kell kitöltenie és a jelenlegi regisztrátorától el kell kérnie a a domainhez kapcsolódó AUTH_ID-t amennyiben az még mindig aktív domain. Ha domainje nem rég lejárt, akkor az AUTH_ID-re nincs szüksége.
Lejárat:
A domain lejárata után 45 napon keresztül karanténba kerül, amelyből egy összeg befizetése után lehet kivenni és újra meghosszabbítani. Erről, kérjük érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon. A 45 napos karanténban lét után a domain szabadon regisztrálhatóvá válik bárki számára!
További információk: